Maailman suurin lotto Powerball

Powerball on Amerikan mantereella pelattava lottopeli, joka on tuttuun Teksasin tapaan suurin maailmassa. Powerballista saatavat voitot riittävät varmasti koko loppuelämäksi, vaikka rahaa olisikin taipumus tuhlata ylettömästi.

Suurin tällä hetkellä Powerballista saatu voitto on 1,6 miljardia euroa, siis lähes tuhat kertaa enemmän kuin keskimääräinen Veikkauksen lottopotti. Tämä jättipotti ei kuitenkaan ole Eurooppalaisten lottojen tapaan verovapaa, minkä takia voittajalle annetaan joko kertasumma josta verot on maksettu, tai vuosittainen summa josta veroja kuluu vähemmän.

Powerballia on pelattu jo vuodesta 1992 lähtien, jolloin se korvasi vanhemman Lotto America -pelin. Powerball on tällä hetkellä historiassa maailman suurin lottopeli, ja sen pelaajakunta koostuu pääosin amerikkalaisista pelaajista. Välikäsien kautta myös ulkomaalaiset pelaajat pääsevät kuitenkin pelaamaan tästä lotosta, siis myös suomalaiset pääsevät apajille.

Powerballin historia

Alkujaan Powerballia pelattiin vain muutamassa Yhdysvaltian osavaltioista nimellä Lotto America. Peli kuitenkin laajeni vuosien varrella nopeasti vallaten ennen pitkää koko Yhdysvallat. Viime vuonna tapahtunut muutos valittujen numeroiden määrässä vähensi jackpot-osuman todennäköisyyttä huomattavasti, mutta toisaalta lisäsi suurinta mahdollista jackpottia.

Tämä muutos tuotti yllä mainitun melkein kahden miljardin dollarin voiton. Tämä puolestaan lisäsi pelin näkyvyyttä mediassa, joka vuorostaan toi pelille mainetta myös USA:n ulkopuolella. Erilaisten syndikaattien ja sivustojen kautta myös suomalaisten on mahdollista ostaa lippuja peliin.

Powerball sääntöjä on muunneltu aikaisemminkin, lähinnä jackpotin voittomahdollisuuksiin liittyen. Tämä tapahtuu numeroita lisäämällä, ja johtuu varmasti siitä että pelaajien sekä pelissä liikkuvan rahan määrä on kasvanut huimasti viime vuosina. Alkuperäinen peli kun lähti liikkeelle vain kuuden osavaltion voimin, ennen kuin lotto valloitti koko Yhdysvallat.

Kuinka pelata Powerballia

Powerballia voi pelata vain Amerikassa, mikä tarkoittaa sitä että ulkomaalaisten pelaajien tulee ostaa lippu välikäsien kautta. Alalla on monta erikoistunutta välittäjää, ja tärkeintä näitä selatessa on tietenkin tarkistaa tiedot ja ehdot itse firmasta, sekä kuinka mahdolliset maksut hoidetaan.

Itse peliä pelataan tutulla tavalla valitsemalla viisi numeroa lipukkeeseen, sekä tietenkin yksi ylimääräinen onnen numeroksi. Tämän lisäksi pelaaja voi valita Powerplay-vaihtoehdon, joka tuplaa kaikki muut voitot paitsi jackpotin ja saattaa jopa kolmin- tai nelinkertaistaa ne. Viisi oikein -tuloksella voi voittaa jopa kaksi miljoonaa dollaria.

Kun numerot on valittu täytyy lippu vain maksaa, ja tämä tapahtuu tietenkin valitun välikäden kautta. Lipun alkuperäishinta on kaksi dollaria per rivi, ja yksi dollari jokaisesta valitusta Powerplaystä. Tämän jälkeen ei auta kuin jännittää, josko se oma rivi napsahtaa sopivasti kohdalle numeroineen, jonka jälkeen rahaa tipahtaa tilille enemmän kuin sitä pystyy eliniässä käyttämään.